Новости

Новости
партнёров


Рекомендуемое



"Детям войны" не хотят делать доплаты к пенсии

21 Марта 2011 09:54 | Новости Луганска | Источник: Pro-Ua Луганск Добавить закладку во ВКонтакте Добавить закладку в Facebook Добавить запись в ЖЖ Добавить закладку в Google Добавить статус в Twitter Поделиться в Моём Мире A- A A+

В письме в адрес Президента Украины Виктора Януковича Луганское областное отделение КИУ призывает гаранта принять меры, дабы прекратить сомнительные действия Пенсионного фонда Украины, который продолжает массово обжаловать в апелляционном и кассационном порядке решения судов, которыми удовлетворены иски граждан о взыскании доплат к пенсиям лицам, имеющим статус «дети войны».

Такие действия не только наносят моральный ущерб ветеранам, но и весьма не дешево обходятся государству: написанием и рассылкой сотен тысяч заведомо бесперспективных апелляций и кассаций занимаются тысячи юристов и канцеляристов ПФУ, получающих за эту бесплодную работу зарплату.

Деньги страхователей тратятся не на выплату пенсий, а на приобретение на миллионы гривен конвертов и марок.

Ранее по этому же вопросу общественники дважды обращались к Премьер-Министру Николаю Азарову, однако не получили на свои письма никакого ответа.

Текст обращения к Президенту на языке оригинала:

Шановний Вікторе Федоровичу!   

Ще в грудні 2010 року ми звертались до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. із листом, в якому висловили своє занепокоєння з приводу проблеми, яка стосується системного порушення органами виконавчої влади діючого законодавства у сфері здійснення соціальних виплат такій категорії населення як «діти війни».

Зокрема, спираючись на численні звернення громадян стосовно державної соціальної підтримки «дітей війни», ми констатували, що органами Пенсійного фонду України свідомо затягуються судові процеси по даних категоріях справ шляхом необґрунтованого та абсолютно безперспективного апеляційного та касаційного оскарження судових рішень по цих справах. В результаті чого, органи Пенсійного фонду України несуть додаткове навантаження, яке полягає у витратах робочого часу юристів Пенсійного фонду України на підготовку апеляційних та касаційних скарг в цих справах, оплаті їхньої праці, оплаті відряджень до судів апеляційної та касаційної інстанцій, оплаті судових витрат тощо. Також, зазначені дії відтягують набрання рішеннями законної сили, а відтак і реальне поновлення порушеного права «дітей війни». З іншого боку, співробітники органів судової системи витрачають свій робочий час і, відповідно, державні кошти на прийняття, розгляд та винесення рішень по однотипним судовим позовам, стосовно яких вони займають однозначну правову позицію.

У зв’язку з цим, ми звертались до Прем’єр-міністра України, як до очільника виконавчої гілки влади в нашій державі, з проханням втрутитись у цю ситуацію задля недопущення зловживання своїми процесуальними правами з боку органів Пенсійного фонду України та забезпечення неухильного та належного дотримання прав громадян, що мають статус «дітей війни».

Оскільки жодної відповіді на цей лист ми не отримували, у січні 2011 року ми повторно звернулись до Прем’єр-міністра України з листом, у якому висловили свою стурбованість порушенням строків розгляду нашого звернення та просили надати відповідну оцінку викладеним у зверненні фактам.

Однак, наш лист знову ж таки було залишено без відповіді.

Зважаючи на це, звертаємось до Вас за допомогою як до Глави держави та гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Просимо Вашого доручення відповідним органам щодо перевірки правомірності дій Кабінету Міністрів України, органів Пенсійного фонду України з метою забезпечення неухильного та належного дотримання прав громадян, що мають статус «дітей війни», забезпечення безумовного виконання судових рішень, якими поновлено права цих категорій громад.







Другие новости по теме:









 


Погода в Луганске

днем
дождь
пасмурно +22 °C
751 мм
С-В, 4 м/с

утром
дождь
облачно +21 °C
749 мм
С-В, 3 м/с

Курсы валют
31 Июля
100 USD 2591.5589 грн.
100 EUR 3039.6394 грн.
100 GBP 3393.6667 грн.
10 RUB 4.3524 грн.

Ценные металлы
31 Июля
10 XAU 326432.76 грн.
10 XAG 4291.62 грн.
10 XPT 241274.13 грн.
10 XPD 227798.03 грн.

Закладки

Гороскоп
Загрузка гороскопа...

Популярные статьи

Новости на EMail

Другое

Главная страница  |  Новости Луганска  |  Новости Украины  |  Другие новости  |  Наши партнеры  |  Контакты
© TopMedia, 2010—2024. При полном или частичном воспроизведении ссылка на topmedia.com.ua обязательна (для интернет-ресурсов гиперссылка).